top of page

Wie zijn wij ?

 

De Stichting Friends of Kurland heeft als doel om het dorp Kurland Village en zijn inwoners en met name de jongeren te helpen, ter ontwikkeling en verbetering van het welzijn van het dorp en haar inwoners.

Oud-politie agent Pieter Janse van Rensburg zet zich al jaren in voor de dorpelingen van Kurland Village. Hij heeft onder andere het clubhuis van de lokale rugbyclub gebouwd, hij is trainer/coach van de Jaguars Rugby Club, hij organiseert dansavonden, helpt Lien met haar Creche en leert de senioren hoe ze bloemkool en spinazie in hun moestuintjes kunnen laten groeien. Kortom, Pieter doet fantastisch werk!

Pieter en Marc hebben elkaar in 1998 ontmoet toen ze samen voor Knysna rugby-club speelden. Sindsdien zijn het goede vrienden en bezoekt Marc Kurland Village een aantal keer per jaar. Al jarenlang helpt Marc om geld in te zamelen om de activiteiten van Pieter te sponsoren. Sinds januari 2012 is dit uiteindelijk officieel geworden en heeft Marc, samen met zijn broers Paul en Gerbrand, een Nederlandse stichting opgericht om Pieter en de bewoners te helpen.

Lees meer over de samenwerking tussen Pieter en Marc op: https://kaapstadmagazine.nl/madiba-travel-kurland

Johan Winterbach is sinds 2018 betrokken bij de stichting en zet zich in om de zichtbaarheid van Kurland Village te vergroten. Hij is al meerdere keren naar Kurland Village gekomen met een filmploeg om meer foto's en video's te maken van onze projecten en het dagelijkse leven in het dorp. Door zijn inzet en professionaliteit is het mogelijk om een beter beeld te krijgen van onze inspanningen in Kurland Village.

Lees meer over ons en de stichting Friends of Kurland op https://www.kaapstadmagazine.nl/madiba-travel-kurland

Bestuursleden

Marc Schoon:  Bestuurder

Paul Schoon:  Penningmeester

Gerbrand Schoon:  Voorzitter 

Bart Bogaers:  Secretaris 

bottom of page