top of page

     Soepkeuken 

Friends of Kurland is sinds het begin van de covid-19 epidemie, met een soepkeuken begonnen vanuit het rugby clubhuis. Deze soepkeuken is nog steeds drie keer per week open en voorziet tussen de 80 en 100 maaltijden per dag.  Pieter en Amanda zorgen ervoor dat de soepkeuken operationeel blijft.  

Het zijn vooral de oudere en de jongste -inwoners die in de rij staan voor een warme en vaak enige maaltijd van hun dag.  

De soepkeuken is daardoor een essentiële onderdeel geworden van van de stichting en wordt volledig gefinancierd door onze donateurs uit Nederland.


Alle hulp en donaties zijn niet alleen enorm welkom, maar ook gewoon meer dan nodig.
Doneren kan op rekening NL89ABNA0611039982 ten name van Stichting Friends of Kurland.

The Jaguars
 

De oprichting van rugbyclub "de Jaguars" is het grootste succes van de stichting Friends of Kurland op dit moment. Dit allen is te danken aan Pieter Janse van Rensburg die naast het meest actieve lid van de stichting, ook coach is van het team. Ze zijn het afgelopen jaar gepromoveerd tot de Premier League, de hoogste lokale divisie.

Voor de spelers en de vele supporters in Kurland Village, is het kampioenschap in 2018 een droom die werkelijkheid werd.

Rugby heeft een enorm positief effect op het dorp. Niet alleen de meeste rugbyers zijn hierdoor gemotiveerd en toegewijd, ook steeds meer jongeren zijn te zien op het rugbyveld. Tot op heden spelen de Jaguars op het hoogste niveau in de provincie. Ook hier geldt dat een groot deel van de financiering/ sponsoring afkomstig van de gulle Nederlandse donateurs.

Ubuntu

Ubuntu is een klein bedrijfje dat is opgericht door een aantal vrouwen uit Kurland Village. In de loop der jaren hebben ze geïnvesteerd in naaimachines, stoffen en een eigen naai-atelier iets buiten het dorp. Matilda en Leoni, de eigenaresses van Ubuntu, werken hard om hun zelfstandige onderneming draaiende te houden. In praktijk blijkt dat lastig, want hoewel ze met veel kosten te maken krijgen, hebben de vrouwen geen ervaring met boekhouding.


De Stichting Friends of Kurland ondersteunt Ubuntu door ze te helpen met een passend business plan, zodat ze toekomstige opdrachten beter kunnen coördineren. Daarnaast bieden wij hen financiële hulp om hun aankomende opdracht te laten beginnen: het produceren van schoolkleding voor de 600 kinderen van de lagere school in het dorp!

 

Drill Squad

De Drill Squad is een fantastisch initiatief in Kurland Village, waarbij tientallen basisschool kinderen elke week trainen met een politieagent om de beste marcheerders te worden van het land. Wij ondersteunen deze fanatiekelingen met fondsen voor kleding en trips. De Drill Squad is een belangrijk initiatief voor de jeugd om na school samen (in teamverband) te oefenen en hierbij staan saamhorigheid, discipline en vooral ook plezier centraal. De vrijwilligers die hierbij betrokken zijn, doen geweldig werk.


                                                                Crèche                                                                   


Lien is jaren geleden een crèche begonnen, in haar eigen huis, genaamd Happy Kidz. Zij vangt dagelijks meer dan 40 jonge kinderen op, Samen met een aantal vrijwilligers uit het dorp runt zij deze crèche.  Er is helaas weinig geld beschikbaar voor Lien en haar Happy Kidz, en daarom helpt de stichting Friends of Kurland met het creëren van speelmogelijkheden, een bijdrage aan lunch voor de kinderen en onderhoud aan het huis en de tuin. Ook is de stichting verantwoordelijk voor betaling van de maandelijkse crèche bijdragen voor tien arme kinderen per jaar.

bottom of page